Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете и нарежете ябълките на половинки или четвъртинки. Всяко парче нарежете на тънки филийки (като не стигате до края). Поръсете ги с лимонов сок, за да не покафеняват.
Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцата - едно по едно, като не спирате да бъркате.
Сипете киселото мляко, солта и брендите.
Пресейте брашното с бакпулвера и на части го добавяйте към сместа, като бъркате с шпатула.
Намазнете и набрашнете форма за печене. Сипете вътре сместа и я заравнете.
Отгоре наредете ябълките - със срязаната част на нагоре. Поръсете ябълките с лъжицата захар и сложете сладиша да се пече до готовност.
Охладете ябълковия сладкиш и го поръсете с пудра захар.
Ябълковият сладкиш във форма за кекс е много вкусен.