Средиземноморска пълнена погача

13/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции1 погача
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 140
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Маята се разбърква със захарта в 4 с.л. от водата и се оставя встрани около 15 мин., докато шупне. В блендер се разбива брашното, маслото и кашата с маята, 1 яйце и солта.

Постепенно се добавя на тънка струйка останалата вода и мляко, докато стане гладко тестото. Покрива се и се оставя да втаса около 30 мин., докато обемът му се удвои. Форма за печене 28 см се намазва с масло.

Плънка: Разбърква се козето сирене, моцарелата, чесънът и пиперът. Оформя се тестото на малки топки. Пълнят се с чаена лъжичка с плънката и се запечатва тестото около нея.

Тестените топки се слагат в приготвената форма за печене. Оставя се да втаса около 30 мин., в предварително загрята фурна на 220 градуса. Намазва се погачата с яйцето и млякото. Пече се 30 мин., докато стане златистокафява.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар