Начин на приготвяне
Нарежете на ивички чушките, а лука на малки кубчета. Наситнете магданоза.
Обелете доматите, след което ги нарежете на малки парчета.
Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете лука до златисто. След това добавете чушките и когато и те поомекнат, прибавете доматите. Посолете и овкусете с черен пипер, сложете капак и намалете силата на огъня.
Когато сместа се сгъсти, поръсете с нарязан магданоз и разбъркайте.
Изключете огъня. Направете леки гнезда в зеленчуковата смес и чукнете вътре яйцето. Отново сложете капака и изчакайте няколко минути - трябва да се получат забулени яйца.
Гарнирайте миш маша с магданоз и люти чушлета.
Чорбаджийската пърженица с чушки е много вкусна.