Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Кашкавален тутманик без месене

Кашкавален тутманик без месене

Кашкавален тутманик без месене
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Кашкавален тутманик, който няма нужда от месене, само от хапване"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете содата и бакпулвера в киселото мляко, разбъркайте. Когато шупне, сипете при яйцата.

Добавете разтопеното масло и олиото. Смесете и добавете пресятото брашно, сиренето и кашкавала, настърган.

Разбъркайте сместа за любимия тутманик. Сложете в набрашнена и намазнена тава.

Печете тутманика със сирене 40 мин. на 180 градуса.

Поднесете кашкаваления тутманик без месене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: