Агнешко тербелия

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешко тербелия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Агнешко тербелия за всеки мераклия"

Необходими продукти

  • агнешко месо - агнешка плешка
  • зелен лук - 8 връзки
  • олио - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета и се слага в широка тенджера. Покрива се с нарязания лук, добавя се олиото и се поръсва с червения пипер, джоджена, солта и черния пипер. Залива се с една чаша вода и се разбърква добре.

Задушава се на слаб огън, като се разбърква периодично и ако трябва, се добавя гореща вода. Когато месото е вече готово, се добавят яйцата, разбити в млякото.

Оставя се да се сгъсти сосът за малко и се сваля от котлона. Ястието се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: