Начин на приготвяне
Нарежета агнешкото месо като изрежете всички тлъстини от него. Нарежете и всички зеленчуци на средно големи кубчета.
В дълбок тиган сгорещете мазнината и запържете за няколко минути агнешкото месо, докато леко покафенее.Сложете го в дълбока тава или йенска тенджера.
В същата мазнина сложете да се пържат морковите за около 4 минути. После добавете и останалите зеленчуци и ги запържете, като от време на време разтърсвате тигана, но без да бъркате.
Извадете всички зеленчуци и ги добавете при месото. Залейте ги горещия бульон, поръсете с нарязания магданоз и семената от целина. Захлупете и печете във фурната за около 1 1/2 часа, на 170 градуса.
Отцедете останалия от печенето сос и го добавете в кухненския робот, добавете и половината от зеленчуците, лимоновия сок и подквасената сметана.
Миксирайте я докато се получи гладка смес и залейте месото и останалите зеленчуци. Поднесете това агнешко със задушен ориз.