Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешко с гъбен сос в мултикукър

Пилешко с гъбен сос в мултикукър

Пилешко с гъбен сос в мултикукър
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Задушено пилешко с гъбен сос"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 300 грама
  • готварска сметана - 300 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • олио - 3 с.л.
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на ситно.

Сипете го в купата на мултикукъра заедно с червения пипер и олиото. Включете на програма за 55 минути.

След готвене 5-6 минути прибавете нарязаните гъби и пилешките бутчета. Поръсете с индийско орехче, сол и бял пипер.

Гответе още 15 минути, сипете сметаната и затворете капака. Гответе задушеното пиле до края на посоченото време.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Пилешкото с гъбен сос в мултикукър е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: