Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Свински сач с чушки и картофи

Свински сач с чушки и картофи

Свински сач с чушки и картофи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Свински сач с чушки и картофи"

Необходими продукти

  • картофи - 150 г пържени
  • свинско месо - около 700 г
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени и червени
  • гъби - 150 г консервирани/или пресни
  • лук - 3 глави
  • кашкавал - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача с олио и сложете да се загрее във фурна на 170 градуса. След това го извадете, сипете още малко мазнина и свинското месо, нарязано на късчета.

Запържете и отделете в чиния. Добавете на сача нарязаните чесън и лук. Когато запържете, добавете моркова, полу-сварен. Добавете чушките, после и гъбите, овкусете с подправките.

Разбъркайте, добавете накрая картофите и месото. Разбъркайте и поръсете свинския сач с кашкавал.

Сложете във фурната да се разтопи.

Свинския сач с чушки и картофи поднесете в компанията на кисели краставички.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: