Начин на приготвяне
Първо сварете пресните картофи. Обелете печената чушка.
Измийте хубаво филетата от сьомга и ги подсушете. Оваляйте всяко едно в брашно и сол.
Загрейте олиото и маслото в шиорк тиган. Изпържете рибата до хубав златист цвят и от двете страни. Отцедете върху кухненска хартия.
Намачкайте леко сварените картофи, колкото да се разтворят. Посолете ги и ги залейте с мазнината от пърженето. Поръсете с копър и сол на вкус.
Разпределете в две порции чушка, маринован лук и печени картофи. Отстрани сложете по две листа маруля, а върху тях разположете сьомгата.
Украсете чиниите с резени лимон и поднесете веднага.
Сьомгата с картофи и чушки е много вкусна!