Начин на приготвяне
Гъбите се попарват с вряла вода и се оставят за 2 минути. Отцеждат се и се нарязват. Картофите се обелват, след това се настъргват на едро и се отцеждат. Лукът се реже на ситно и се смесва с брашното, картофите, яйцата и подправките.
Добавят се гъбите и всичко се разбърква. С лъжица се слага от сместа в загрята мазнина и се пържи до златисто.
Копърът и магданозът се нарязват на ситно и се смесват със сметаната и крема сиренето. Добавя се сок от половината лимон.
Краставичките се режат на ситно, сьомгата се реже на тесни ленти. Върху всяко изпържено кюфтенце се слага по малко от сметановата смес и се украсява с краставички, сьомга и нарязаната на резенчета останала половина от лимона.