Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско с патладжан, картофи и чушки

Свинско с патладжан, картофи и чушки

Свинско с патладжан, картофи и чушки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Хубаво е да има месце, но задължително с него на масата искаме да има и голямо разнообразие от зеленчуци"

Необходими продукти

  • свински врат - 1 кг
  • чушки - 2 бр. /зелена и червена/
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 600 г
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • магданоз
  • сол
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на малки късчета. Запържете ги до златист загар. Докато се приготвят, нарежете всички зеленчуци без доматите. Не белете патладжана и тиквичката.

Сложете свинското месо в тава. Нарежете картофите на кубчета. Запържете в мазнината от местото зеленчуците. Добавете чесъна и настърганите домати.

Пуснете фурната на 200 градуса. След 5-минутно готвене на зеленчуците, ги прехвърлете в тавата при месото.

Овкусете свинското с картофи с магданоз, сол, добавете и малко мазнина.

Печете свинското за половин час.

Сервирайте свинското с патладжан, картофи и чушки, поръсено с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: