Начин на приготвяне
Сварете необелените картофи в подсолена вода, след което излейте водата и след като картофите поизстинат, ги обелете и ги нарежете на филийки.
Обелете лука и също го нарежете на филийки, след което го запържете до прозрачност в 2 с.л. сгорещено олио.
Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от дръжките и семената.
Намажете с олио огнеупорен съд за печене и наредете в него пласт картофени филийки, отгоре половината лук, покрийте с част от печените чушки и напръскайте с мазнина.
Посолете, поръсете с черен пипер, наредете отгоре останалите картофи, лук и печени чушки, наръсете с натрошеното сирене и полейте с малко олио.
Разбийте яйцата с прясното мляко, сол и черен пипер, залейте мусаката и я изпечете в умерена фурна.