Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сачове»Хрупкави картофи на сач

Хрупкави картофи на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Хрупкави картофи на сач1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • мащерка - на вкус
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • чесън - 4 скилидки (ситно нарязан)
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на много тънки филийки, смесете ги нарязания на полумесеци лук и чесъна. Поръсете с черен и червен пипер, сол и ситно нарязаната мащерка.

Поръсете със зехтин и разбъркайте добре. Оставете да престоят така 10-тина минути, за да поемат по-добре от ароматите.

Изсипете в намасления загрят сач.

Гответе до готовност на картофите, ако е необходимо поръсете 1-2 пъти със зехтин.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: