Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вегетарианска мусака без картофи

Вегетарианска мусака без картофи

Вегетарианска мусака без картофи
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Мусака без картофи - ето, че може и така - и пак е вкусна"

Необходими продукти

  • сирене - 200 грама
  • тиквички - 4 - 5 средни
  • галета - 50 грама
  • копър - 1/2 връзка
  • кашкавал - 200 грама
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • олио - за намазване
  • мляко - 300 мл (прясно или кисело)
  • сух чесън - 1 ч.л.
  • масло - 50 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на шайби тиквичките.

Намазнете правоъгълна тава с малко олио. Наредете на дъното тиквички и ги поръсете с галета и натрошено сирене. Следва нов ред тиквички, галета и сирене.

Процедирайте така до изчерпване на тиквичките.

Отделно разбийте яйцата с брашното, млякото, сухия чесън и наситнения копър. Посолете и овкусете с черен пипер.

Залейте тиквичките и заравнете.

Загрейте фурната и изпечете мусаката до готовност. Извадете и я поръсете с настърган кашкавал, върнете във фурната до неговото разтопяване.

Вегетарианската мусака без картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: