Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Вегетарианска мусака с кашкавал

Вегетарианска мусака с кашкавал

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k636
07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • целина - 3 стръка
  • кашкавал - 600 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • майорана
  • чубрица
  • лют червен пипер
  • горчица - 1 к.л.
  • кориандър
  • лимони - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се разделя на два големи резена. Зеленчуците се измиват и се сваряват заедно до полуомекване в леко подсолена вода.

Отцеждат се и нарязват на тънки парченца.

В огнеупорен съд намазан с растителна мазнина, се слагат единият от резените кашкавал и върху него по желание се нареждат на редове зеленчуци, като всеки ред се наръсва подправки и лимонов сок.

Най-отгоре се поставя другият резен кашкавал и всичко обилно се залива с кисело млякото мляко. Печеме нашата мусака в предварително затоплена фурна.

Достатъчни са само няколко минути, колкото да се разтопи кашкавалът. Готовата вегетарианска мусака се изважда от фурната и се сервира топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: