Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вегетарианска мусака с киселец и гъби

Вегетарианска мусака с киселец и гъби

Вегетарианска мусака с киселец и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Опитайте тази зеленчукова мусака с киселец - страхотна е"

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • киселец - 500 грама (и лобода)
  • гъби - 300 грама
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сода бикарбонат - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете.

Загрейте олиото в тава във фурната. Сипете зеленчуците и ги задушете за кратко.

Извадете тавата и прибавете измития ориз. Гответе 5 минути, като разбъркате няколко пъти.

Посолете и сипете 3 чаши топла вода. Задушавайте до изпаряване на течността.

Междувременно пригответе заливката. Разбийте яйцата и ги смесете с брашното, содата и киселото мляко.

Допечете мусаката до готовност.

Вегетарианската мусака с киселец и гъби е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: