Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Подлютени скариди на тиган

Подлютени скариди на тиган

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Подлютени скариди на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Пикантни скариди на тиган сервираме с чаша бяло вино"

Необходими продукти

  • скариди - 400 грама
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. люспи
  • лимони - 1 брой
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, като махнете главите им и внимателно обелите люспата.

Махнете черната жилка по протежение на гръбначната част, като направите разрез с нож.

Измийте скаридите.

Сипете зехтина в дълбок тиган и го загрейте. Пуснете люспите лют пипер, добавете наситнения чесън и гответе няколко секунди.

Прибавете скаридите и гответе до промяна на цвета им. Обърнете и ги и овкусете с черен пипер, сол и пушен пипер.

След една минутка пържене полейте с лимоновия сок.

Поръсете с магданоз, разбъркайте и свалете от котлона.

Подлютените скариди на тиган са много вкусни.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: