Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на едри парчета картофите, лука и моркова.
Сложете ги в тенджера обляни с вода, към която е прибавена 1 ч.л. сол.
Сварете до готовност.
Докато картофената супа се свари, си пригответе крутоните.
Нарежете на малки кубчета няколко филии хляб. Полейте със зехтин и поръсете със сухи подправки според вкуса ви.
Разбъркайте и сложете крутоните да се пекат в загрята фурна с вентилатор за 10-15 минути, като ги разбърквате периодично.
След това пасирайте супата до гладка консистенция и добавете по една лъжичка къри и куркума.
Добавете също и прясно мляко до желаната гъстота. Върнете на котлона докато заври, като бъркате непрекъснато.
Почистете и нарежете 2 скилидки чесън.
Загрейте маслото и 1 лъжица олио и запържете чесъна за минута, колкото да пусне аромата си.
След това прибавете гъбите и задушете и тях до готовност.
Накрая добавете сол и черен пипер на вкус към гъбите на тиган.
Сервирайте картофената кремсупа с манатарки топла, като поръсите с крутони, а в центъра добавите 2 лъжици от вкусните манатарки.