Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена кремсупа с манатарки

Картофена кремсупа с манатарки

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Картофена кремсупа с манатарки
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Разкошна кремсупичка"

Необходими продукти

  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава.
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 150 мл
  • още
  • манатарки - 250 г замразени
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • крутони
  • хляб - 4 филии
  • зехтин - 2 с.л.
  • подправки - 1 ч.л. сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на едри парчета картофите, лука и моркова.

Сложете ги в тенджера обляни с вода, към която е прибавена 1 ч.л. сол.

Сварете до готовност.

Докато картофената супа се свари, си пригответе крутоните.

Нарежете на малки кубчета няколко филии хляб. Полейте със зехтин и поръсете със сухи подправки според вкуса ви.

Разбъркайте и сложете крутоните да се пекат в загрята фурна с вентилатор за 10-15 минути, като ги разбърквате периодично.

След това пасирайте супата до гладка консистенция и добавете по една лъжичка къри и куркума.

Добавете също и прясно мляко до желаната гъстота. Върнете на котлона докато заври, като бъркате непрекъснато.

Почистете и нарежете 2 скилидки чесън.

Загрейте маслото и 1 лъжица олио и запържете чесъна за минута, колкото да пусне аромата си.

След това прибавете гъбите и задушете и тях до готовност.

Накрая добавете сол и черен пипер на вкус към гъбите на тиган.

Сервирайте картофената кремсупа с манатарки топла, като поръсите с крутони, а в центъра добавите 2 лъжици от вкусните манатарки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: