Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват, нарязват се на тънки ленти по дължина, овалват се в брашно и се запържват от двете страни и след това се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Тиквичките се настъргват на ситно ренде, изстискват се от сока, добавят се яйцата, млякото, нишестето, содата, брашното и се разбърква добре. В правоъгълна тава се слага хартия за печене и се намаслява добре. Изсипва се сместа, изравнява се и се запича.
В купа се смесват счукания чесън, копъра, солта, черния пипер, сметаната, майонезата и се разбърква добре.
Когато блатът е готов, се изважда от фурната и се намазва с част от майонезено-сметановата смес. Отгоре се нареждат патладжаните и върху тях се нанася останалата смес.
С помощта на хартията се завива на руло и се оставя да поизстине леко. По желание може да се поръси с кашкавал и да се запече, както и с плънката може да се експериментира.