Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Солени трюфели от сирене и кашкавал

Солени трюфели от сирене и кашкавал

Солени трюфели от сирене и кашкавал
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • биволско сирене - 100 грама
  • кашкавал - 100 грама
  • топено сирене - 50 грама пушено
  • пушен пипер - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро кашкавала и го сипете в купа.

Добавете настърганото топеното сирене, натрошеното обикновено сирене и майонезата. Разбъркайте и полейте с млако зехтин.

В една чиния сипете сусама, а в друга - пушения пипер.

Оформете солени топчета и ги оваляйте в пипера и сусама.

Наредете ги в плато. Приберете мезето в хладилника, за да стегне и да се смесят ароматите.

Солените трюфели от сирене и кашкавал са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: