Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалки със сирене и кашкавал

Кашкавалки със сирене и кашкавал

Кашкавалки със сирене и кашкавал
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"За да станат меки във фурната, може да се сложи метална купичка с вода. Насладете се на меки и вкусни кашкавалки!"

Необходими продукти

  • мая - 1 пакетче суха
  • топла вода - 150 мл
  • топло мляко - 150 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
  • краве масло - 25 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в купа със затоплена вода, мляко и супена лъжица захар.

Брашното се пресява, добавя му се малко сол и в средата му се оформя кладенче. В него се излива шупналата мая.

Замесва се меко тесто, като по време на месенето на няколко пъти се добавя от олиото и разтопеното краве мало. Тестото за кашкавалките се оформя на топка и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.

Разточва се върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора. Кората се намазва с краве масло, а отгоре се разпределя предварително настърган кашкавал и сирене.

Тестото се навива на руло, което после се нарязва на шайби с помощта на остър нож. Кашкавалките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се оставят да втасат повторно за около 15-20 минути.

Намазват се с разбито в малко прясно мляко яйце. Отгоре може да се поръсят с още малко кашкавал.

Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути или докато се зачервят. За да станат меки във фурната, може да се сложи метална купичка с вода.

Насладете се на меки и вкусни кашкавалки със сирене и кашкавал!

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.