Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Аламинути»Суджук със сирене и кашкавал на фурна

Суджук със сирене и кашкавал на фурна

Суджук със сирене и кашкавал на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Всички знаем колко вкусно може да мирише този суджук на фурна"

Необходими продукти

  • суджук - 1 бр.
  • кашкавал - 200 грама
  • сирене - 200 грама
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • печени чушки - 3 броя
  • яйца - 6 броя
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 1 брой
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете доматеното пюре на дъното на тава за печене. Отгоре наредете плочките сирене.

Върху сиренето сипете нарязаните чушки, а върху тях - парчета домат.

Обелете и направете разрези върху суджука, сложете го в тавата.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете около 20-тина минути, извадете и чукнете вътре яйцата.

Поръсете аламинута с настърган кашкавал и върнете във фурната, за да се запекат яйцата и да се разтопи кашкавалът.

Поръсете със свеж магданоз и сервирайте веднага.

Суджукът със сирене и кашкавал на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: