Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и настъргваме тиквичките. Посоляваме ги добре.
Оставяме ги в гевгир или съд, на който сме повдигнали единия край. Целта да се отцеди по-лесно водата, която ще пуснат зеленчуците. Оставяме да се цедят час.
След което ги прецеждаме хубаво и в ръце и поставяме в сух съд.
Към тях счуквме яйцата, добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме нарязания на ситно пресен копър.
От тази смес оформяме зеленчукови кюфтенца. Ще си помогнете сместа да не залепва по ръцете ви, като ги намокрите с вода.
В тавичката постелете домакинска хартия за печене. Напръскайте с малко олио.
Подредете кюфтетата от тиквички със сирене и кашкавал на разстояние едно от друго. Печете на 200 градуса за около 30 мин.