Начин на приготвяне
В тенджерка затоплете млякото, водата и маслото. Добавете и сол и оставете сместа да заври. Тогава добавете брашното и го оставете да се изпече за 1-2 минути - трябва да започне да съска.
Пресипете сместа в купа и я оставете да се охлади малко. Добавяте яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично.
След слагането на последното яйце, бъркайте няколко минути енергично, за да получите напълно гладко тесто. Изсипете сместа в пош - може да ползвате накрайник със ситни ребра или просто да отрежете торбата. Оставете сместа в хладилник за 15-20 минути. Може да ползвате сместа и на другия ден.
Напълнете със слънчогледово олио 3/4 от тенджера. Започнете да пускате чуросите бързо, като режете тестото с ножица. Действайте бързо, защото се изпържват много бързо и има шанс първите да загорят, докато режете последните.
Те започват да изплуват на повърхността. Трябва да придобият златист цвят от двете страни. Изваждайте ги и ги слагайте в чиния, постлана с хартия.
В купа смесете захар и канела и разбъркайте. Овалвайте изпържените и изцедени чурос в сместа.