Телешко, задушено с пресен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Телешко, задушено с пресен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 800 г бонфиле
  • винен оцет - 1 с.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 6 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате телешкото бонфиле, измивате го, подсушавате го и го нарязвате на хапки. Заливате парченцата месо с 1.5 л хладка вода, в която сте сложили винения оцет.

Прибавяте ситно нарязания пресен лук и червения пипер, посолявате на вкус и варите без да захлупвате, докато се изпари водата.

Тогава слагате олиото и обелените и настъргани на едро ренде домати. Захлупвате и задушавате на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Няколко минути преди да отстраните от огъня ястието с телешко прибавяте много ситно нарязаните скилидки чесън.

Телешко, задушено с пресен лук сервирайте с хляб с маслини.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: