Сарми с лапад и кайма

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
119
144
18/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 588
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лапад - 16 листа
  • кайма - 500 г смес
  • ориз - 1 1/2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • доматен сок - 3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Измивате лападовите листа и ги попарвате в подсолена вода. Нарязвате лука на ситно и го запържвате с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстранявате от огъня и прибавяте каймата, червения пипер и сол на вкус.

Омесвате и от тази завивате в лападовите листа стегнати сарми. Нареждате сармите в тенджерата, заливате ги с доматения сок и ги притискате с плоска чиния. Захлупвате и варите на умерен огън около 40 минути.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар