Начин на приготвяне
Сложете ориза в тенджера на котлона да се вари, след като сте го измили добре. Когато е почти сварен, добавете куркумата.
Овкусете каймата с останалите подправки. В тиган с горещо олио запържете лука и чесъна, нарязани на ситно.
Прибавете и каймата към тях. Направете я на малки парченца с помощта на дървена шпатула.
Щом се запържат леко, към тя прибавете ориза. Разбъркайте добре плънката за сармите и след около две минутки свалете от огъня. Поръсете магданоз.
Сложете малко от плънката във всяко от листата и завийте вкусните сармички. Наредете ги в намазнена тава със завитата част надолу, за да не се развият. Добавете 1 ч.ч. вода.
Печете зелевите сарми с кайма и ориз на фурна на 180 градуса около час. За да са сочни, от време на време ги поливайте с отделилия се сос.