Начин на приготвяне
Нарежете на парчета телешкото месо. Натрийте ги много добре със зехтин и пипер, залейте с вино и приберете да се мариноват в хладилник за един ден.
Преди готвенето извадете месото да се отпусне за поне половин час.
Пасирайте целината, чушката, лука и доматите. Отделно нарежете морковите.
Загрейте олиото и запържете зеленчуците за 5 минути. Добавете телешкото с виното.
Овкусете с червен пипер и сол, натрошете вътре лютото чушле. Сипете бульона и варете на умерен огън около 90 минути или до омекване на месото.
От време на време разбърквайте яхнията и ако се налага, наливайте гореща вода. Около 15 минути преди готовност добавете граха.
Накрая поръсете с магданоз, черен пипер и още сол, ако телешката яхния е по-безсолна.
Опияняващата телешка яхния е готова.