Начин на приготвяне
Нарязваме 1/3 от киселото зеле на дребно и го слагаме на дъното на тавичка или пръстен съд. Посоляваме пуйката отвътре и отвън и я слагаме върху нарязаното зеле.
Покриваме пуйката с цели зелеви листа, наливаме малко вода, за да не загори зелето и слагаме да се пече в умерена фурна.
По време на печенето обръщаме няколко пъти пуйката и при нужда доливаме по малко вода.
Нарязваме останалото кисело зеле на ситно и го сваряваме на тих огън с мазнината, червения пипер, крилата, шията и вътрешностите на пуйката.
Смесваме свареното зеле със зелето, върху което сме изпекли пуйката и прибавяме ориз. Доливаме малко топла вода, разбъркваме и печем още 15-20 мин.
Печена пуйка с кисело зеле по американска рецепта.