Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко с пресен лук на фурна

Агнешко с пресен лук на фурна

magi yordanovamagi yordanova
Новак
917215
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Има ли тук почитатели на агнешкото месце?"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • агнешко месо - 1 килограм
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида пипер с олиото, солта и чаша вода. Разбъркайте добре.

В получената смес оваляйте порциите нарязано агнешко.

Наредете овкусеното месо в тава за печене. Разпределете върху него нарязания зелен лук.

Сипете 1-2 чаши вода и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете агнешкото до готовност - докато месото започне да се разпада от кокала.

Агнешкото с пресен лук на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: