Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с печурки

Свинска кавърма с печурки

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Свинска кавърма с печурки
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Споделяме задължително с вас тази рецепта, защото просто трябва да опитате тази толкова вкусна свинска кавърма"

Необходими продукти

  • печурки - 250 грама
  • свински врат - 800 грама (или плешка)
  • лук - 500 грама кромид
  • чушки - 2 червени
  • червено вино - 50 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 2 броя
  • зехтин - 3 с.л. (олио)
  • магданоз
  • мащерка - 1 щ.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го запържете в загретия зехтин.

Разбъркайте и когато получи приятен златисто-кафяв цвят, добавете нарязаните чушки и гъби. Гответе още около 5 минути.

Извадете месото и същата мазнина изпържете лука. Върнете месото и добавете обелените и нарязани домати.

Овкусете с пушения пипер, дафиновия лист, черен пипер и сол. Гответе на умерен огън няколко минути.

Смесете виното с доматеното пюре. Сипете ги при месото и налейте бульона.

Сложете капака на съда и гответе кавърмата около 40 минути. От време на време разбърквайте, за да не загори.

Поръсете свинската кавърма с магданоз и мащерка.

Свинската кавърма с печурки е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: