Суфле с гъби и арпаджик

Марина НордМарина НордНовак1219
11/08/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 750 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 8 бр. (8 белтъка и 3 жълтъка)
  • сметана - 100 г
  • нишесте - 1 с.л. пшенично
  • арпаджик - 3 - 4 главички
  • сос - 50 г Бешамел
  • индийско орехче - 1 щипка (настъргано)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и арпаджикът се почистват и задушават в малко масло и вода. Нарязват се на дребно, поръсват се с черния пипер, индийското орехче и солта.

Добавят се жълтъците, разбити в соса Бешамел. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят при непрекъснато бъркане.

Дълбока форма се намазва с останалото масло и се поръсва с нишестето. Сместа се излива в нея и се запича в умерена фурна. Сервира се топло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар