Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле с гъби и пармезан

Суфле с гъби и пармезан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Суфле с гъби и пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пармезан - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ½ к.ч.
  • лук - ½ глава
  • моркови - ½ бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • яйца - 4 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • чедър - 5 с.л. рендосан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука и моркова и ги нарязваме на дребни парчета. Добавяме ги към прясното мляко, черния пипер и дафиновия лист и оставяме на слаб огън да заврат. Отстраняваме сместа от огъня и я оставяме да изстине за 30 минути.

Стопяваме маслото и към него прибавяме брашното и горчицата. Овкусяваме със солта и червения пипер и оставяме да се запържи за още 2 минути.

Сваляме от огъня и към тази смес прибавяме сместа с прясното мляко, която прецеждаме. Отново слагаме на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато сместа до сгъстяване.

Отстраняваме от котлона и добавяме жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавяме сирената и гъбите, нарязани на филии и запържени в мазнината. Накрая прибавяме белтъците, разбити на твърд сняг, като внимателно разбъркваме сместа с дървена лъжица.

Изсипваме сместа във форми за суфле, предварително намазани с мазнина, като пълним на един пръст от ръба. Печем суфлето в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: