Начин на приготвяне
Изчистваме лука и моркова и ги нарязваме на дребни парчета. Добавяме ги към прясното мляко, черния пипер и дафиновия лист и оставяме на слаб огън да заврат. Отстраняваме сместа от огъня и я оставяме да изстине за 30 минути.
Стопяваме маслото и към него прибавяме брашното и горчицата. Овкусяваме със солта и червения пипер и оставяме да се запържи за още 2 минути.
Сваляме от огъня и към тази смес прибавяме сместа с прясното мляко, която прецеждаме. Отново слагаме на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато сместа до сгъстяване.
Отстраняваме от котлона и добавяме жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавяме сирената и гъбите, нарязани на филии и запържени в мазнината. Накрая прибавяме белтъците, разбити на твърд сняг, като внимателно разбъркваме сместа с дървена лъжица.
Изсипваме сместа във форми за суфле, предварително намазани с мазнина, като пълним на един пръст от ръба. Печем суфлето в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.