Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч от бамя с гъби и арпаджик

Гювеч от бамя с гъби и арпаджик

Гювеч от бамя с гъби и арпаджик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • бамя - 1. 200 кг
  • лук - 350 г арпаджик
  • масло - 150 мл растително
  • бяло вино - 50 мл
  • гъби - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се измива и се почиства от дръжките, слага се в пръстен гювеч и се залива с 1/3 част от растителното масло.

Прибавят се обеленият и задушен във втората 1/3 от растителното масло и малко гореща вода арпаджик.

Добавят се и гъбите, нарязани на филийки и задушени в останалата мазнина.

Ястието от зеленчуци се посолява, поръсва се с дребно нарязания магданоз и се пече във фурна, докато остане на мазнината вкусният гювеч.

Поднася се студен гювечът от бамя.

Гювеч от бамя с гъби и арпаджик трябва да приготвите и вие!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: