Начин на приготвяне
Прехвърлете лука в купа и го залейте с вряла вода. След няколко минути го прецедете и облейте със студена вода, почистете главичките от люспите и брадичките.
Наситнете главата лука с целината и морковите. Загрейте олиото и ги задушете. Прибавете обелените чеснови скилидки и лукчетата.
Сипете виното и залейте всичко с гореща вода, която да покрива продуктите.
Когато яхнията кипне, посолете и овкусете с черен пипер и дафинов лист. Гответе на тих огън до омекване на малките лукчета.
Настържете обелените домати и ги добавете към попската яхния. След 10-тина минути сипете вътре брашното, разтворено в студена вода. Не спирайте да бъркате.
След 2-3 минути свалете от огъня и поръсете с наситнен магданоз. Сложете капак и оставете да се задуши за кратко.
Попската яхния с арпаджик и червено вино е готова.