Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка попска яхния с бутчета

Пилешка попска яхния с бутчета

Пилешка попска яхния с бутчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусно и сгряващо ястие, за което ви трябват само няколко продукта"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • малки лукчета - 500 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките бутчета и ги запържете в тенджера със загрято олио. Прибавете към тях наситнената глава лук и чесъна.

След кратко задушаване добаевте нарязания на кубчета морков и малко след него - настъргания домат.

Сипете брашното с червения пипер и бъркайте хубаво. Сипете виното и топла вода - течността трябва да покрива продуктите.

Овкусете с подправките и похлупете.

Гответе яхнията около половин час. Прибавете почистените малки лукчета и гответе до готовност.

Поднесете яхнията с варен бял ориз и поръсете с нарязан магданоз.

Пилешката попска яхния с бутчета е много вкусно ястие!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: