Попска яхния с пиле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Попска яхния с пиле
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ретро вкусотиите винаги ще имат специално място на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • лук - 1 купичка, дребен
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се разфасова на парчета и се слага в тенджера със загрята мазнина да се задуши. Разбърква се, като парчетата месо се обръщат от всички страни.

Прибавят се целите, но обелени лукчета. След като омекнат, се налива бялото вино. Оставя се малко да се поизпари и в тенджерата се слага червен пипер, малко брашно и след кратко разбъркване се прибавят настърганите или пасирани домати.

Сосът се разрежда с топла вода, след което се слага сол на вкус. Прибавят се дафиновият лист и целите зърна черен пипер.

Яхнията се оставя да къкри на слаб котлон до сгъстяване на соса и увирането на месото, като периодично се разбърква. Накрая, когато е готова, се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: