Начин на приготвяне
Пилешкото месо се разфасова на парчета и се слага в тенджера със загрята мазнина да се задуши. Разбърква се, като парчетата месо се обръщат от всички страни.
Прибавят се целите, но обелени лукчета. След като омекнат, се налива бялото вино. Оставя се малко да се поизпари и в тенджерата се слага червен пипер, малко брашно и след кратко разбъркване се прибавят настърганите или пасирани домати.
Сосът се разрежда с топла вода, след което се слага сол на вкус. Прибавят се дафиновият лист и целите зърна черен пипер.
Яхнията се оставя да къкри на слаб котлон до сгъстяване на соса и увирането на месото, като периодично се разбърква. Накрая, когато е готова, се поръсва с нарязан на ситно магданоз.