Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на шайби с дебелина около 1/2 мм.
След това всяко едно кръгчета срежете през средата (не до края), за да останат свързани в основата си.
Омесете каймата с галета, кимион, наситнен лук, черен пипер и яйцето. Разбъркайте добре.
Вземете малко топче кайма и леко разтворете картофа. Намажете с нож върху едната половинка и притиснете леко с втората.
Наредете картофите с кайма в чиния.
Загрейте достатъчно количество олио в тиган. Оваляйте всяка шайба с кайма в брашно и изпържете до готовност.
Отцедете пълнените картофи върху кухненска хартия. Поднесете ги с лютеница и гарнитура по ваш избор.
Пълнените картофени шайби с кайма са готови.