Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги варим в подсолена вода. Обелваме ги, докато са още топли, и като изстинат, ги пасираме или настъргваме на ситно ренде. Прибавяме по 5 супени лъжици от брашното и галетата, жълтъците от яйцата, сирене, дребно нарязания магданоз, солта и черния пипер.
Разбъркваме сместа добре и я разстиламе върху намазана с растително масло маса на пласт с дебелина 1 см, като потапяме ръцете в смес от брашното и галетата.
Нарязваме пласта на квадрати и с помощта на нож отделяме внимателно всеки квадрат от масата. Поставяме в средата плънка от задушените в малко вода и мазнина кайма, дребно нарязания кромид лук и кимиона.
Сгъваме квадратите и ги оформяме на малки картофени кюфтенца, които потапяме в леко разбитите белтъци, след това в сместа от брашно и галета. Пържим кюфтетата от картофи и кайма в сгорещеното олио.
Поднасяме готовите картофени кюфтенца с кайма и сирене с класическа салата Снежанка.