Начин на приготвяне
Нарежете картофките на кубчета, залейте ги със солена вода. Похлупете и щом заври водата, варете 10-тина минути - картофите трябва да омекнат, но без да се разваряват.
Почистете лука и го нарежете на едро върху кухненска хартия. Изстискайте сока и сложете лука в купа. Прибавете към него гарам масалата, лютия червен пипер и щипка сол. Добавете и 2 ч.л. лимонов сок към лука.
От кориандъра запазете няколко стръка за украса, а останалия нарежете и също сипете при лука. Отцедете картофите, прибавете ги към горната смес и намачкайте. От сместа оформете 8 кюфтета.
Загрейте олиото в комбинация с маслото в голям тиган и изпържете кюфтенцата. Сервирайте ги украсени със стръкове кориандър.