Начин на приготвяне
Измийте сушените чушки и ги сложете в купа. Залейте ги с гореща вода, покрийте и оставете да се хидратират за половин час.
Измийте и булгура, накиснете го в студена вода също за половин час.
Загрейте олио в тиган и задушете наситнените моркови и лук. Към омекналите зеленчуци добавете нарязаните гъби и разбъркайте. Щом всичко се позапържи, прибавете отцедения от течността булгур.
Разбъркайте и сипете 100 мл вода. След няколко минути свалете от огъня и добавете част от наситнените маслини и магданоза.
Напълнете чушките и ги наредете в тава за печене. Между тях разпределете останалата плънка и маслини.
Сипете 2 чаши от водата, в която киснахте чушките.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете чушките до готовност.
Пълнените сухи чушки с булгур са много вкусни.