Начин на приготвяне
Сваряваме първо червения боб. Сухите чушки ги накисваме във топличка вода, не гореща. Приготвяме си плънката, като запържваме лук и част от праза.
Добавяме червен пипер и нарязана червена чушка и разбъркваме, след това прибавяме измития булгур и сварения червен боб.
Добавяме половин чашка вода да се сготви малко булгур. След като водата се е изпарила, овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз.
Нарязваме и останалия праз лук и разбъркваме. Пълним чушките с помощта на лъжица и ги редим в дълбока глинена тава.
Наливаме вода, колкото да се покрият половината чушки и печем на 150 градуса под фолио или капак, с каквото разполагате до извиране на водата и сготвяне на чушките с боб.
Така приготвените сухи чушки с червен боб и булгур са много вкусни, могат да се приготвят за Бъдни вечер.