Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Сухи чушки с червен боб и булгур

Сухи чушки с червен боб и булгур

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Сухи чушки с червен боб и булгур
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чушки - 8 бр. сухи
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • червен боб - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • магданоз
  • чушки - 1/2 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме първо червения боб. Сухите чушки ги накисваме във топличка вода, не гореща. Приготвяме си плънката, като запържваме лук и част от праза.

Добавяме червен пипер и нарязана червена чушка и разбъркваме, след това прибавяме измития булгур и сварения червен боб.

Добавяме половин чашка вода да се сготви малко булгур. След като водата се е изпарила, овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз.

Нарязваме и останалия праз лук и разбъркваме. Пълним чушките с помощта на лъжица и ги редим в дълбока глинена тава.

Наливаме вода, колкото да се покрият половината чушки и печем на 150 градуса под фолио или капак, с каквото разполагате до извиране на водата и сготвяне на чушките с боб.

Така приготвените сухи чушки с червен боб и булгур са много вкусни, могат да се приготвят за Бъдни вечер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: