Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с булгур и маслини

Постни пълнени чушки с булгур и маслини

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Постни пълнени чушки с булгур и маслини
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Кой каза, че постните пълнени чушки не били впечатляващи - опитайте тези и пак ще си говорим"

Необходими продукти

  • чушки - 6 бр. червени
  • булгур - 200 г
  • маслини - 200 г
  • олио - 2 с.л
  • лук - 1 малка глава
  • чубрица - щипка
  • червен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура в студена вода за няколко часа. Измийте го и отцедете добре.

В тиган сложете да се загрява малко мазнина (около 2 с.л. олио).

Нарежете предварително обелен и измит лук на ситно и го задушете в мазнината за няколко минути.

Щом лукът започне да става леко прозрачен добавете булгура и налейте малко вода. Оставете да къкри на слаб огън за 15 минути.

Подправете със сол и червен пипер. Добавете и хубаво стрита сушена чубрица. Накрая прибавете и нарязаните на ситно, обезкостени черни маслини.

Оставете за още 5-6 минути на котлона, изключете и отделете на страни.

Чушките измийте, почистете от семките и подсушете. Всяка чушка напълнете с плънката от булгур и маслини.

Подредете пълнените чушки в тава, налейте малко вода (1/3 да покрие чушките) и сложете постните пълнени чушки с булгур и маслини във фурната да за запекат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: