Начин на приготвяне
Накиснете булгура в студена вода за няколко часа. Измийте го и отцедете добре.
В тиган сложете да се загрява малко мазнина (около 2 с.л. олио).
Нарежете предварително обелен и измит лук на ситно и го задушете в мазнината за няколко минути.
Щом лукът започне да става леко прозрачен добавете булгура и налейте малко вода. Оставете да къкри на слаб огън за 15 минути.
Подправете със сол и червен пипер. Добавете и хубаво стрита сушена чубрица. Накрая прибавете и нарязаните на ситно, обезкостени черни маслини.
Оставете за още 5-6 минути на котлона, изключете и отделете на страни.
Чушките измийте, почистете от семките и подсушете. Всяка чушка напълнете с плънката от булгур и маслини.
Подредете пълнените чушки в тава, налейте малко вода (1/3 да покрие чушките) и сложете постните пълнени чушки с булгур и маслини във фурната да за запекат.