Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с гарнитура

Руло Стефани с гарнитура

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Поднасяме любимото руло Стефани с гарнитура - и обираме овации, разбира се"

Необходими продукти

  • кайма - 800 г
  • яйца - 4 бр. сварени
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 50 г
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • за гарнитура
  • зеленчуци - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете морковите и ги нарежете на ленти заедно с киселите краставички.

Нарежете лука на дребно и го смесете с каймата, едното яйце, черния пипер, солта и кимиона в голяма купа.

Оставете омесената кайма в хладилник за няколко часа.

Сварете останалите три яйца до твърдо състояние и ги нарежете на половинки.

Разстелете каймата и наредете отгоре морковите, киселите краставички и нарязаните яйцата.

Оформете соленото руло и го прехвърлете в леко намаслена тава.

Печете го на 250 °C за около 40 минути.

Поднесете го с гарнитура по избор.

Рулото Стефани с гарнитура е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: