Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Табиетлийско Руло Стефани

Табиетлийско Руло Стефани

Табиетлийско Руло Стефани
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Започваме да броим минутите до момента, в който ще си хапнем от това апетитно руло Стефани"

Необходими продукти

  • чушки - 1/2 червена + 1/2 зелена
  • кайма - 600 грама смес
  • галета - 1 к.ч. /непълна/
  • лук - 1 голяма глава
  • яйца - 1 брой
  • шарен пипер
  • магданоз - пресен
  • чубрица
  • плънка
  • яйца - 4 броя
  • моркови - 1 голям
  • грах - 70 грама (от консерва)
  • кисели краставички - 2 броя
  • топено сирене - 100 грама
  • царевица - 70 г сладка
  • кашкавал - 200 грама
  • пушен червен пипер
  • гарнитура
  • картофи - 500 грама
  • зехтин
  • тъмна бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с наситнените лук и чушки, галета и яйца. Добавете подправките и разбъркайте много добре. Покрийте и приберете в хладилник за поне час.

Междувременно подгответе другите продукти за соленото руло.

Сварете яйцата и ги охладете, моркова също сварете и нарежете на ленти.

Киселите краставички нарежете по дължина на 4. Обелете и нарежете картофите, отцедете много добре граха и царевицата от консерва.

Разстелете каймата върху хартия за печене. В единия край наредете нарязаните на половинки яйца, следва ред моркови, ред кисели краставички, грах и царевица. Отгоре сложете топеното сирене.

С помощта на хартията навийте рулото и го сложете в тава. Наредете около него нарязаните картофи, посолете и полейте с бира. Напръскайте рулото Стефани със зехтин.

Покрийте с фолио и печете в загрята фурна за около 50 минути. След това махнете фолиото и покрийте рулото с настърган кашкавал. Поръсете с червен пипер и печете до хубав загар.

Украсете с магданоз и розмарин, поднесете веднага.

Табиетлийското Руло Стефани е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: