Начин на приготвяне
Накиснете в млякото хляба, след което отцедете добре филийките.
Наситнете лука и го смесете с каймата. Добавете накиснатия хляб, яйцето и всички посочени подправки. Омесете добре и покрийте. Приберете каймата в хладилник за около час.
Нарежете на жулиени морковите и краставички, сварените яйца на кръгчета.
Нарежете на филийки полусварените картофи.
Намазнете един лист алуминиево фолио. Разстелете каймата. Върху нея подредете ред яйца, моркови, краставички и царевица. Редувайте така по цялата повърхност, след което навийте соленото руло.
Намажете рулото Стефани с разбит белтък - така няма да се напука. Около него наредете картофените резени. Полейте картофите с разтопеното масло и печете в загрята фурна за около 45 минути.
Извадете и поръсете рулото с настърган кашкавал. Върнете във фурната колкото да се разтопи какавалът. Накрая поръсете с пушения пипер.
Рулото Стефани с картофена гарнитура е много вкусно.
Коментари